Tuesday, June 28, 2016

Kisah Ramadhan 1437 H

Pejam celik, kejap aje kita dah pun tiba pada 23 Ramadhan tahun ni..  Lebih kurang seminggu aje lagi nak berpuasa.  Pantasnya masa berlalu ye...

Melalui proses berpuasa kali ni, macam selalu... tapi kali ni sungguh2 mencuba salah satu produk Shaklee iaitu minuman bertenaga 'Performance Drink' atau PD.  Alhamdulillah, dah abis satu canister setakat harini dan dapat hasil yang cukup baik terutama untuk anak2.  Letih, dahaga dan lapar tu memanglah adat, cuma dapatlah membantu mereka melalui proses berpuasa dengan agak lancar.  Kuranglah rengekan2 manja tahun ni...

Untuk diri sendiri dan suami pula, saya tambah pengambilan Vita-Lea dan SR Vita-C Plus.  Bukan apa, biasalah orang dewasa ni biasanya aktiviti bulan puasa atau tidak lebih kurang sama aje, siap lebih sikit rasanya.  So, memang nak kena maintain bab tenaga untuk urusan seharian tu extra sikit.

Kalau saya mungkin tugasan macam biasa kerja pejabat, balik dan uruskan keluarga.  Kena ada tenaga extra sebab, nak juga lakukan ibadah dan uruskan waktu sahur pulak.  Rasanya, kali ni taklah mengah sangat.

Untuk suami pula, kebetulan bulan Ramadhan kali ni dah musim ketam.  So, memang aktiviti musim ketam dia akan ke laut.  Pasang bubu, kutip ketam dan letak semula semua bubu2nya.  Ish! Bayangkanlah berada di lautan tu... walaupun bukanlah di tengah2, tapi kepanasannya...  tak dapat nak saya cerita.  Itu yang saya pastikan dia minum PD, amik Vita-Lea dan SR Vita-C tu...  Alhamdulillah, nampaknya ok... cuma biasalah berbuka tu... macam2 jenis airlah yang disedia dan dibeli.  Nak ganti balik yang dah kering sepanjang dia beraktiviti waktu siangnya.

Itulah pengalaman bulan Ramadhan kami tahun ni.  So, memang gembira kerana produk2 Shaklee ni menunjukkan kesan yang baik buat kami sekeluarga sepanjang menjalani ibadah berpuasa.  Yang sangat saya pentingkan tentulah kesihatan, so bila dapat membantu kami berpuasa lagilah seronoknya.

Ketiga2nya Performance, Vita-Lea dan SR Vita-C... sangat sesuai untuk orang2 yang bekerja di bawah terik matahari, waktu kerja yang panjang spt pengawal keselamatan, kerja sebagai tukang masak, pekerja bahagian pembinaan, dan macam2 lagi.



Jadi, pada yang rasa2 mereka perlukan mana2 produk Shaklee, boleh aje hubungi saya.  Inshaallah readystock dah ada.  Banyak lagi produk kesihatan yang ada.  Yang kami gunakan sepanjang Ramadhan ni pun tetap boleh diambil di luar drp bulan Ramadhan pun.

Yang penting, kita kena titik beratkan tentang kesihatan kita dan keluarga.

Cukup dulu sharing kali ni.

~ Eiyda
~ 010 5708080
~ Shaklee Distributor

Nota : Produk ini tidak bertujuan mendiagnos penyakit tetapi disarankan untuk kesihatan jika diamalkan secara betul.


Monday, May 30, 2016

DETOX DENGAN HERBLAX

Jom kita berdetox!!!
****************



Produk Shaklee yang terkenal untuk aktiviti DETOX ni tak lain tak bukan tentulah... HERBLAX.

Apa itu DETOX???
Ia merupakan proses membersihkan usus di mana segala toksin, lendir maupun lemak pada dinding usus kita dikeluarkan melalui proses pembuangan air besar.

Selepas proses DETOX, usus kita akan menjadi lebih bersih dan penyerapan supplemen juga akan menjadi lebih berkesan dan cepat, inshaallah.

Kerana itulah kenapa proses DETOX ini sangat penting kepada sesiapa sahaja sebelum memulakan pengambilan supplemen.  Inshaallah kadar penyerapan nutrien adalah pada kadar yang optimum.

Nak cuba, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan stok.

~ Eiyda
~ 010 5708080
~ Shaklee Distributor

Nota : Produk ini tidak bertujuan mendiagnos penyakit tetapi disarankan untuk kesihatan jika diamalkan secara betul.


Tuesday, May 3, 2016

OFFER BULAN MEI

Weeehuuuu...

Lama bebenor tak update blog ni...Masa betul2 mencemburui diriku nampaknya.

Mei dah tiba pun.

So, straight to the pointlah ye.

Saya update apa promosi bulan ni lah.


Tentu semua penggemar supplemen Shaklee kenal ketiga2 produk ni kan?  Best tak best offer bulan ni??  Yang paling menarik rasanya, tentulah kolagen tu kan???  Mungkin ada yg tersenyum lebar bila tau kolagen ada offer.

So, kepada para peminat, para pengguna maupun kawan2 baru yang nak berkenalan dengan produk2 Shaklee ni... jangan risau.  Hubungi saya, inshaallah kita bole cerita lebih lanjut dan deal harga maupun penghantaran.

Jangan lupa ye.

Nanti saya update lagi tentang ketiga2 kebaikan produk promosi ni dalam next post.

Rosnida @ Eiyda
Tel.: 010-570-8080
Distributor Shakle anda

Nota : Produk ini tidak bertujuan mendiagnos penyakit tetapi disarankan untuk kesihatan jika diamalkan secara betul.

Wednesday, December 23, 2015

Aku, Kau, Dia, Kita... Shaklee

Apa punya tajuk tu? Cerita pun tak, lagu pun tak kan??

Merapu lah ni...

Ok... kembali ke landasan yg benar semula yek...

Sharing kali ni.... apa yang aku, kau, dia dan kita nak tau???  Tentulah daku nak bercerita tentang Shaklee kan...  produk mana yg kita nak cerita kali ni???

Taraaa....

Ini memang dambaan ramai orang ni...  Hot item drp Shaklee...
Kenapa agaknya ye??

ESP ni memang best, banyak sekali kelebihannya.
Terutama buat individu yang pentingkan kecantikan, kesihatan juga buat yang inginkan kekal bertenaga.
Bestkan???

Tengok kriteria di atas, ESP ni macam sesuai utk wanita2 aje ye???  Jangan risau buat abang katang, abang sado, adik manis... semua orang boleh minum ESP ni tau...

* Lelaki
* Wanita
* Tua
* Muda
* Ibu menyusu
* Ibu mengandung
* Ibu berpantang
* Berdiet
* Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan

Jadi, pada sesiapa yang sedang mencari-cari produk yang sesuai utk kecantikan dan kesihatan...  Cubalah ESP drp Shaklee ni...

Berbaloi-baloi...

Saya sendiri memang minum ESP ni...  pagi-pagi shake aje dgn susu coklat...  Hmmm... sedapnya.  Yang penting, disiplin dan istiqamah tau!!  Kesannya akan muncul nnt...   Inshaallah...

Boleh hubungi saya di talian ni: 010-5708080.




Thursday, November 12, 2015

Aku dan Shaklee

Salam sejahtera para pembaca semua.

Kali ni saya nak berkongsi sikit tentang saya dan Shaklee.

Saya memang bukan sesiapa dalam Shaklee, cuma seorang pengedar biasa.  Yang memang biasa-biasa saja.

Namun, walaupun biasa.. setelah hampir 6 bulan agak serius dengan bisnes Shaklee... banyak juga yang sudah saya kecapi. Banyak yang tak banyak mana pun sebenarnya.

Berkenalan dengan Shaklee agak lama... setahun lebih sudah.  Cuma, untuk berbisnes tu, memang mengambil masa yang lama... sebab pada asalnya, makan memang sekadar untuk kesihatan diri sendiri dan keluarga.  Takde sedikit pun terdetik untuk berbisnes dengan Shaklee.

Bila terkenang semula, memang kadang-kadang tak percaya pun ada... Hihihi.  Mana mungkin, saya seorang yang pemalu, tak mahir dalam bidang komunikasi ni nak berbisnes.  Memang rasa tak masuk akal.  Tentu-tentulah bisnes separuh jalan jawabnya.  Siapalah yang nak membeli jawabnyakan.

Memang saya terus-terusan berfikir begitu sehingga tiba bulan Mei 2015... mungkin banyak tawaran-tawaran hebat daripada pihak Shaklee, membuka hati dan minda saya untuk berjinak-jinak dengan bisnes Shaklee ni.  Ditambah kuatnya kerana dua orang kakak juga adalah pengguna tegar dan peniaga-peniaga berjaya Shaklee.  So, takde masalah untuk mereka berdua memberi tunjuk ajar.  Syukur Ya Allah.

Selepas itu mula berjinak untuk share kebaikan Shaklee dengan kawan-kawan.  Especially, selepas saya mula turut serta dalam kelas-kelas nutrisi dan perkongsian lain bersama Master Shaklee yang dah berjaya.  Lebih selesa, yakin dan faham tentang Shaklee.  Yang susah selepas tu, dah jadi macam ketagih pulak nak attend kelas atau gathering.  Hahaha.  Dahsyatkan. Aura-aura positif yg Master sering share membuatkan kita tertarik dan berminat untuk selalu attend kelas-kelas yg dianjurkan oleh pihak Shaklee. Hebat!!!

Mungkin juga, Allah yang berikan kita rasa itu... rasa gembira kerana bila hadir ke kelas-kelas Shaklee ni... terlalu banyak ilmu baru yang saya dapat dan boleh guna untuk kehidupan seharian.  Ilmu pemakanan untuk kanak-kanak, orang tua maupun orang yg mempunyai masalah kesihatan.  Alhamdulillah kerana Allah buka laluan saya bersama Shaklee.

Sepanjang tempoh 6 bulan ni... dapatlah saya merasa beberapa insentif Shaklee.  Antaranya double bonus kerana dapat  6 keahlian dengan 100uv dalam tempoh sebulan,  Hadiah Bonanza yang memang best dan awesome dan beberapa insentif lain lagi.  Walaupun bonus masih kategori kecil, namun dah terasa bahagianya... kerana sedikit sebanyak... dapat menambahbaik pendapatan bulanan kami sekeluarga.  Thank You Allah!!!

Inshaallah, jika Allah beri kesempatan... saya akan terus berusaha untuk mencapai target yang dah saya tanamkan untuk digapai bersama Shaklee.  Moga Allah makbulkan segalanya nanti...  Keluarga, kesihatan dan kekayaan adalah antara faktor utama yang menjadi kunci untuk saya terus gigih berusaha.

Doa saya, moga-moga rakan pembaca juga akan berjaya tak kira dalam apa jua bidang yang diceburi.  Kita masing-masing ada matlamat sendiri...  Moga Allah permudahkan segala urusan dan usaha kita untuk mengecapi kebahagiaan yang hakiki suatu hari nanti.  Teruskan berusaha dan berdoa...  Inshaallah... suatu masa, suatu ketika akan tiba saat kita mengecapi manisnya dan bahagianya kejayaan itu.  Aamiin...

S.I.D Shaklee
Kuantan, Pahang Darul Makmur






Tuesday, October 27, 2015

Kisah Nutriferon

Alhamdulillah.

Hujung minggu ku, walaupun suram aje... sesuram cuaca yang berjerebu dan mendung tapi tak berapa nak hujan tu...  terselit sinar kegembiraan...

Kisahnya...

Di petang hari Sabtu, sambil-sambil skroll FB... aku ternampak status yang bertanya tentang Nutriferon Shaklee untuk kegunaan segera...

Dalam hati terasa yang ibu ni mencari penawar untuk anak yang demamkah???  Rasanya boleh dibantu ni...

Aku memberi respon di FB.  Disahut semula oleh ibu itu.  Tapi entah kenapalah agaknya... harinilah applikasi telefon ku membuat onar...  Hati dah cuak...geram... eiiiii....

Tapi, cepat-cepat mencari penyelesaian...  disebabkan arini WhatsApp dah expired belum sempat install, FB messenger pun nak di download baru jugak... aku minta dia hubungi aku menerusi sistem pesanan ringkas akhirnya...

Ya Allah... kenapa agaknya masa ni semua menduga akukan...  Takpelah, aku redha aje...  Kalau rezeki, memang tak ke mana... kan???

Alang-alang dah masuk waktu Asar... aku pun bersolat... siap bersolat baru menyambung proses jual-beli kami...

Selepas semua dah sedia, kami pun menuju ke alamat destinasi yang telah diberi...  membuat fast delivery nutriferon di petang hari...

Selesai bercerita bagaimana penggunaannya... kami beransur pulang.  Mudah-mudahan ibu itu dipermudahkan urusannya.  Segeralah anaknya kembali sihat.  Biasalah, bila demam... bukan anak aje yang tak lena tidur... ibu ayah pun tentu sama.  Sebab nak sentiasa memantau suhu badan anak.

Sama juga dengan aku sendiri.  Cuma, sejak Shaklee bersama kami... alhamdulillah... taklah risau melampau... semua kami dah standby untuk kecemasan.  Nutriferon sebagai immune booster... Basic H untuk kami buat air rendaman tuala untuk basahkan badan mereka.  Performance Drink pulak untuk minuman mereka paling utama untuk mengelakkan dehidrasi...  Syukur sangat, at least untuk melalui malam mereka diserang demam dan sebelum boleh berjumpa doktor... taklah scary sangatkan...

Supplemen yang boleh membantu kami menghadapi serangan demam.  Alhamdulillah.

Pada yang memerlukan stok ,boleh aje hubungi saya:

Tel./ WA: 010-5708080
FB : Rosnida eiyda
Insta : eiyda_rosnida


Wednesday, October 21, 2015

ILMU BARU

Ilmu kalau dihitung... tak terkata banyaknya. Sebab tu, ada pepatah berkata tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad.

Tengoklah... betapa ilmu tu berharga... sehingga ke akhir hayat pun kita masih dituntut untuk mempelajarinya...

So, walaupun umur dah semakin banyak... tapi keperluan untuk menambah ilmu tak boleh terhenti...  kalau bukan untuk diri sendiri, mungkin untuk anak-anak... atau sesiapa saja yg mungkin memerlukannya.  Kalau dapat berkongsi, bukankah free-free aje boleh dapat pahala.  Tak rugi wo!

Ilmu apalah yg sibuk sangat aku nak cerita ni ye?  Sebenarnya ada kawan-kawan yg berilmu ttg hartanah ni  sudi nak share ilmu dan experience diorang... memang tak boleh  nak lepaskan peluanglah. ... Bila berkongsi cerita... punyalah rasa diri ku yg kerdil ini... semakin-makin kerdilnya... sungguh banyak yang masih perlu dipelajari.  Yang memang aku tak tau selama ni...  Umur aje banyak, ilmu apa la sangat yang aku ni ada rupanya...  Malu betul...

Aku doakan moga kawan-kawan yg baik hati ni... beroleh pahala yg banyak dan hanya Allah yang mampu membalasnya.  Sedikit sebanyak, aku yang takde background business ni terbuka mata dan minda...  Walaupun aku memang rajin bisnes, tapi bisnes hartanah ni...  memang tak pernah berani, sebabnya aku sedar aku takde ilmu yang mantap tentang ni...  tak berani nak cari pasal weh!

Oklah, sebenarnya masih diperingkat awal nak belajar-belajar ni...  Harapnya, dengan rajin menelan lecithin dan omega guard shaklee tu...  Allah lapangkan dada dan minda aku agar senang nak terima ilmu baru... Hahaha, itulah... umur dah banyak baru ada kesedaran nak menambah ilmu di dada... Eloklah tu kan???

Orait, cukup dulu cerita kali ni.  Rehat sebentar... nanti bila-bila free... aku singgah bercerita lagi...

usaha ku sekarang... untuk sihat dan kewangan, inshaallah